ENTORN

ACTIVITATS QUE PODEU FER PEL ENTORN DEL HOTEL

La Vall del Corb comprèn una vintena de pobles de les comarques de l’Urgell i la Conca de Barberà, i deu el seu nom al riu que travessa la vall, entremig d’oliveres, horts, vinyes, ametllers i sembrats. El riu Corb neix a la població de Rauric i ressegueix els pobles i municipis del territori lleidatà fins arribar al riu Segre.

A la primavera és ideal per gaudir d’un paisatge florit i ple de vida, quan les roselles i els rosers floreixen, els ametllers mostren tota la seva esplendor, la verdor dels camps de blat que onegen amb el vent, l’arribada de la marinada de la tarda …el temps s’atura , i els nostres sentits s’impregnen de les olors i les sensacions que ens regala la vall.

Passejar per La Vall del Corb és un autèntic plaer. Perdre’s pels carrers estrets i costeruts de Guimerà, Nalec, els Omells de na Gaia o Rocafort de Vallbona, tot descobrint la història i els records que encara conserven els edificis i les cases.
Gaudir del magnífic paisatge que ofereixen els espais més alts, com el Santuari de la Bovera de Guimerà o el Santuari del Tallat de Rocallaura, des d’on es divisa una meravellosa panoràmica del territori Cister.

La Vall del Corb forma part de La Ruta del Cister i ha estat testimoni del pas del temps, de la transformació del paisatge, de la història i dels seus habitants.
El Camí de St. Jaume català també travessa la vall per algunes poblacions com Bellpuig, Belianes, Maldà o Sant Martí de Maldà.

Viatjar a l’Edat Mitjana per saber com vivien els cavallers, els barons o les comtesses als castells de Ciutadilla, Guimerà, Verdú o Sta. Coloma de Queralt.
Assaborir els productes gastronòmics de la zona. L’oli d’oliva amb Denominació d’Origen Protegida les Garrigues, els vins amb DO Costers del Segre i Conca de Barberà i acompanyar un bon àpat amb els embotits i formatges casolans, els fruits secs o el pa de pagès cuit al forn de llenya… Un plaer per als sentits.

Gaudir de la festa, la tradició i la cultura popular a les fires i activitats que es realitzen a la vall, la Festivitat dels Dolors de Bellpuig, la Trobada de Grups de Recreació Medieval de Ciutadilla, la Festa del Silló i la Ceràmica de Verdú o el Mercat Medieval de Guimerà.

La Vall del Corb ofereix al visitant un gran ventall de possibilitats per passar una bona estona i gaudir del paisatge, la cultura, l’art i la tradició. El visitant que hi arriba hi descobrirà un espai tranquil, autèntic i únic, on s’hi trobarà com a casa.